‘n Skewe brood

My een kollega hier, is regtig dierbaar.  Hier is ‘n paar van hulle wat baie nice is, maar hierdie ou is ‘n gentleman en laat my altyd lag.  Hy gaan koop elke Maandag ‘n brood, en die een brood verdeel hy sorgvuldig tussen oggend teetyd en middagete, sodat hy die hele week daarmee uitkom.

Op ‘n stadium het ek saam met hom gestap Maandae en vir my ook ‘n brood gekry, maar deesdae met die gesonder eet doen ek dit nie meer nie.

Hy het egter hierdie gewoonte gehad om my brood vir my te dra.  ‘n Klein gebaar, maar dis tog wat tel.  Gewoonlik het hy ook ‘n bos sleutels en ‘n paar ander goed gekoop, so dit was nie altyd so gemaklik om die brood te dra nie.  So gebeur dit dan ‘n paar keer dat die brood heeltemal skeefgedruk by die kantoor uitkom.  Ons het al begin spot oor watter vorm die brood die week gaan aanneem.

Vanmiddag is die eerste keer in ‘n baie lang tyd wat ek vir my brood vir middagete saamgebring het kantoor toe.  Ek bring egter nie ‘n hele brood nie, slegs 2 snytjies wat ek toedraai, en sommer in my laptop sak druk.

Met middagete staan ons almal in die kombuis besig met watter voorbereidings ookal, en ek haal my 2 snytjies uit, onherkenbaar skeef gedruk.  My kollega begin lag.  “It really wasn’t me”.

Hy bied aan om met my te ruil, want sy brood is hierdie week nie so skeef nie….

Leave a Comment

Your email address will not be published.