Glass-of-milk-2009Jy weet mos as jy in die oggend opstaan en nog voor jy ordentlik wakker is maak jy die yskas oop, neem die bottel melk, vat ‘n GROOT sluk en verstik die volgende oomblik aan die suur?  Ok, dis nie regtig wat ek doen nie, en ek hoop van harte jy ook nie (wel, ten minste die van julle by wie ek al koffie gedrink het! En dit sluit my haarkappers in).  Ten spyte van die feit dat ek op my eie bly is ek baie ordentlik en gril in elk geval bietjie vir die uit die bottel/blikkie drink ding.

Maar dis nie eintlik waaroor ek wil skryf nie.

Elke week gaan koop ek melk.  En dit is nie so maklik soos gryp ‘n bottel en daar gaan jy nie.  Die prys van ‘n 2 liter wissel van R15 na R22.  Een liter is te min vir ‘n week, twee liter te veel.  En dan is daar die kwessie van ‘n vervaldatum.  Sien, daar is baie dinge wat ‘n mens in ag moet neem voor jy op ‘n bottel besluit.

As winkeleienaar is jy regtig stupid as jy twee bottels langs mekaar sit, die een se vervaldatum die 18de, die ander die 26ste.  Natuurlik gaan ek mos die een vat wat my langer gaan hou!  Ek het al te veel keer in die jare wat ek in my plekkie bly amper aan melkvergiftiging ontkom omdat ek die aand voor die melk se vervaldatum probeer om alles op te drink.  Glo my, net die eerste 250ml is lekker, daarna voel jy net soos ‘n dik baba.

So dit sit my toe aan die wonder.  Hoe weet melk wanneer om te verval?  Ek meen, kan melk lees? Want eerlikwaar, ek het al ‘n paar keer melk gekry wat moed opgegee het voor sy datum, maar ek het nog nooit melk gekry wat so ‘n kanniedood is dat hy dit actually vir nog ‘n dag of 3 kan maak nie.

Ok, bygesê, ek probeer hard om te spaar, so gee nou ook nie die arme melk kans om homself te bewys nie, vandaar my melk binge episodes.

En regtig, ek het nie eintlik tyd om te sit en wonder oor melk wat kan lees nie, maar dit ontstig my bietjie dat daar enigiets buiten myself en die delicious monster in my plek is wat lewe!

So… vegans drink mos nie melk nie ne?