Hyundai-i30_2013_800x600_wallpaper_06Jy weet mos hoe dit is as jy iets nuuts koop.  Vol opgewondenheid toets jy hom uit, en uiteraard verwag jy dat alles sal werk.  Soos in 100%.  Niks mag missing wees nie en hy moet presies werk soos die verpakking sê hy sal.  As een van sy eienskappe is dat hy ‘stil’ is, dan moet hy nie raas nie.

So koop ek toe mos ‘n nuwe kar.  ‘n Baie grand ene, met meer gadgets as enigiets wat ek al ooit besit het, en my absolute droomkar.  Ek eye hom al van 2010 af.  En hy is presies soos wat ek verwag het ‘n splinternuwe kar sal wees, pragtig, skoon en stil.

Tot so 2 maande gelede…

Nou moet ek natuurlik net vir jou ‘n klein bietjie geskiedenis ook gee.  Ek ry tans die Hyundai i30.  Voor hom het ek die i20 gery.  Vir ‘n jaar.  En hom ingeruil oor hy raas.  Jip, sy koppelaar het iets allerverskrikliks gesqueek.  Ek moes wag tot die hele kompleks wakker is voor ek kon ry en ek kon nie meer deur drivethru’s ry nie, want daai freakin afdakkies laat die squeek weergalm.

Nou ek het die hele Wes-Kaap se Hyundai’s probeer en op die Somerset Wes ene gesettle. En ek gaan ruil toe oombliklik die i20 in by die verkope afdeling toe die vroutjie by die diensafdeling vir my die kwotasie gee om van hierdie squeek ontslae te raak.  In die haas sommer my ou sonbril in die kar vergeet… hulle hou hom nou nog vir my.

Maar so het ek ‘n nuwe kar (en kry toe maar ‘n nuwe sonbril) en ek LOVE dit.

En toe kry hy ‘n squeek.

Eers wou ek dit nie glo nie, gedink dis dalk die klippies op die pad.  Maar selfs op ‘n klippielose pad het hy so ‘n rattle.  En dit irriteer my so dat ek vir ‘n hele week lank sonder my radio ry om te probeer uitfigure waar die rattle presies sit.  Dis iewers links van my, en ek bly dink dis die passasiersdeur.

Ek probeer alles, ry verskillende paaie, ry vinniger, ry stadiger, klim by die passasiersdeur in, maak die deur toe op ‘n lappie, verstel die spieeltjie, maak die cubby leeg, maak die cubby vol, en laat selfs die kar deur ‘n intense super valet & politoer sessie gaan.  Niks makie…

Uiteindelik maak ek ‘n afspraak by Hyundai, dis nog ‘n tydjie voor sy eerste diens, en my bloedruk gaan dit nie maak nie.  Vriendelik soos altyd vat hulle hom sommer eerste in, en sê ek kan wag, hulle maak hom gou reg.  ‘n Halfuur later staan daar ‘n baie omgekrapte mechanic na my kar en kyk, en die dametjie kom sit langs my met haar hand op my skouer.  Ek dog sy gaan nou vir my vertel my kar het die gees gegee.

Sy praat simpatiek.  Hulle het nou alles wat moontlik los kon wees weer vasgedraai, en sommer gelubricate ook.  Maar dit lyk nie of daar iets los was nie, maar ek is welkom om enige tyd weer terug te kom.

Die middag ry ek huistoe, en die rattle is weg.  Ek bel summier die vroutjie om tog net te sê vreeslik dankie vir die moeite, hy is tjoepstil.

Die volgende oggend ry ek bietjie later, en dadelik is die squeek terug.  Stilletjies vloek ek eers my kar, toe Hyundai Somerset Wes.  En toe (met my radio af) begin ek hard dink.  Hoekom squeek hy net in die oggende as ek werk toe ry?  In die middae is hy dan doodstil.  Is dit dalk die winter se oggendkoue? Is ek net semi doof in die middae?

En soos ek oor die polkadraai heuweltjie gaan kom die son op, en hier links bo my kop haal ek my nuwe sonbril uit sy rakkie.  En skielik, met die son uit my oë raak my verstand helder.  Die squeek is weg!

Dat die ding nou die hele tyd hier reg voor my oë moes wees!

PS: Ek wonder nog oor wat ek nou moet doen. Hou mechanics van blomme?