Hoe weet jy wanneer jy die skrywery regtig geniet? Wanneer jy in ‘n ongemaklike/scary/ongewone situasie is, en jy nie uitfreak nie, maar eerder dink “ek kan nie wag om by die huis te kom om hierdie neer te skryf nie!”  En dis presies wat vandag gebeur het.

Ek het die afgelope ruk vreeslik hard gewerk, en vat toe twee daggies af vir ‘admin’.  Jy weet, die selfoonkontrak uitsort (wat ek nie gedoen het nie), kar was (wat ek nie gedoen het nie), tuinmaak (wat ek nie gedoen het nie)… Ag, wie probeer ek fool… Ek wou in winkelsentrums sit en koffie drink, boeke lees en laatslaap.

So beland ek vanoggend in Tygervallei Sentrum.  Ek is nognie lekker seker oor waar wat nou is na die verbouings nie, maar gelukkig is die plekke met koffie darem alles bymekaar, so nie te moeilik nie.  Na ek moed opgegee het met die selfoonkontrak (sien, ek het probeer) gaan ek vir ‘n lekker koppie koffie.

En kort voor lank toe soek ek ‘n badkamer.

Ek dink nie die ‘signage’ is al so lekker nie, want ek het eers in een rigting geloop, en toe wys die bordjie ek is nou heeltemal verkeerd, en toe draai ek maar om.  Uiteindelik vind ek die nuwe toilette.

Nou kyk, dis massive!  Amper ‘n mall op sy eie!  Met ‘n foyer.  Jy stap ‘n hele entjie af in ‘n kronkelende gang, en eindig dan op in ‘n ronde ‘vertrek’ (die foyer).  Uit hierdie vertrek is verskeie deurlose ingange met bordjies wat aandui wie waar moet gaan.  Vroutjie, Mannetjie, Vroutjie met baba, Mannetjie met baba, Disabled Mannetjie, Disabled Vroutjie, Skoonmakers, Aliens…  ok, jy kry die idee.

Die ingaan is heel eenvoudig, alhoewel die gebrek aan deure maak dit ietwat riskant, sou jy by die verkeerde gangetjie ingaan.  Die uitgaan is egter ‘n ander storie!

Wag, eintlik is die hele toilet-aksie ook ‘n storie op sy eie.  En alhoewel ek nie graag oor my ablusies praat nie, was hierdie nogals snaaks.  So ‘n rukkie terug het ek ook toilet toe gegaan in Tygervallei, en my byna doodgeskrik toe die toilet homself flush.  Blyk toe daar is ‘n klein ogie wat jou dophou en die oomblik as jy opstaan, dan flush hy.  Oulik.

Ek dog toe egter AL die toilette doen dit, aangesien hulle almal dieselfde lyk, met hierdie ogie gedoente.  En toe ek nou vanoggend in hierdie doolhof toilet is, toe wil die ding nie flush nie.  En ek het gewaai, en weer gaan sit en opgestaan… niks.  Dis toe dat ek agterkom dat die ene moet jy self flush.

Ja, ek het vir ‘n toilet gewaai.

Anyway, terug by my storie. Toe ek uitstap by die Vroutjie toilette, toe is ek nou weer terug in hierdie ‘foyer’. En skielik kan ek gladnie uitfigure watter een van die tonnels ek nou moet neem om hier uit te kom nie.  Die een wat duidelik sê EXIT is nie die regte ene nie, dis ‘n nooduitgang, ook bekend as die rokers-ontsnappings-roete.  En al die ander het bordjies.

Ek wou nou nie regtig stupid lyk nie, so ruk toe my foon uit, en lyk vreeslik geinteresseerd daarin.  Wel, eintlik wou ek die GPS aansit om te kyk of die grand foon my kan help.  Gelukkig stap daar op daai oomblik ‘n gesinnetjie in die ‘foyer’ in, en red my uit my ellende.  Ek speed walk sommer daar uit, en gaan kry summier nog ‘n koppie koffie.

Ek weet nie of daar ‘n beroep soos winkelsentrum-badkamer-ontwerper is nie, maar ek is seker ek sal ‘n beter job gedoen het as die dude wat Tygervallei s’n gedoen het!