Deure, Slotte en Sleutels

Ek het onlangs besef dat ek ‘n bietjie ongelukkig is wanneer dit by deure en sleutels kom. En dis ook gladnie wat jy dink nie.  Ek loop nie in deure vas nie, en ek verloor ook nie my sleutels nie.  Ek sluit deure wanneer ek nie moet nie, ek los hulle oop wanneer hulle regtig gesluit moet wees en ek het al selfs my sleutels in die kar gelos.

Ek moes seker net lankal al in ‘n grot gaan bly het, en met ‘n fiets begin ry het.

Daar was ‘n tyd wat ek my veiligheidshek gesluit het, maar nie my voordeur nie.  Moenie eers vra nie, ek wetie hoekom nie.  Maar ek het die sleutel in die deur gelos aan die binnekant.  Van my vriende het dit agtergekom, en ek het wakker geword van ‘n geraas een nag, en toe ek ondersoek instel kom ek af op besoekers, alreeds besig om koffie te maak!

Na ‘n troue een Saterdagoggend, het ek en my ‘date’ na my woonstel gegaan om verder bietjie te kuier en dalk te braai.  Ek wou egter ander klere aantrek, en gaan doen toe so in my kamer.  En sluit die deur (wetie hoekom nie, want hy sou nie ingekom het nie).  En daar besef ek dat ek nie die deur weer kan oopkry nie!  Op die ou end moes ek die sleutel deur ‘n venster vir hom aangee om vir my van die ander kant af te kom oopsluit.

Ek het ook al my kokketiel van jare terug in ‘n kamer toegesluit, per ongeluk.  Op ‘n Saterdag.  En toe kan ek nie wag vir Maandag dat ‘n sleutelman uitkom nie, dit sou diere mishandeling wees.  So toe skop ons maar die deur oop.  En glo my, dit is gladnie so maklik of netjies soos in die flieks nie!

My grootste verleentheid was seker kort nadat ek begin werk het hier by Mfesane.  My baas, die finansiele bestuurder neem my Vredenburg toe sodat ek die mense daar kan ontmoet, en ook sodat ons ‘n voorraadopname kan doen.  Na middagete roep moeder natuur, en ek gaan toilet toe.  En toe ek weer wil uitkom, kry ek nie die deur oop nie!  Paniek skop in, ek ken nog skaars die mense se name, so wie roep ek nou, en hoe!!  Dis toe wat ek my foon in my sak voel!  En na ek ‘n paar keer weer probeer het om die deur oop te kry, sluk ek my trots, en bel my baas… om my uit die toilet te kom red!!

Dit het na die tyd aan die lig gekom dat daar werklik fout is met daardie deur, en daar is ‘n sekere tegniek aan sy oopmaak.

Ek dink dis iets waarmee ek moet vrede maak.  Ek gaan altyd iets sluit vir geen rede, en iets ooplos wat gesluit moet wees.  Dis maar net een van daai dinge.

Moet asseblief nie jou sleutels vir my gee om te hou nie…

Leave a Comment

Your email address will not be published.