My niggie is ‘n paaldanser.  Ja, nou weet ek wat jy dink.  En jy’s verkeerd!  Sy is ‘n rekenmeester, en die gedraai en swaai om pale is net vir oefening.  En jy moet flippen sterk en in beheer wees om daai moves te kan doen!

Maar so is dit toe die 1ste “showcase” verlede Vrydagaand.  Verskillende studios se mense kom bymekaar, verkoop kaartjies en doen dan wat hulle tot dusvêr nog net agter geslote deure gedoen het.  En as venue kies hulle die 2 Oceans Akwarium in die waterfront.

[slideshow id=11]

Nou as deel van my volunteerwerk was ek al so baie by die akwarium, ek het telling verloor.  Ek ken die visse persoonlik!  Om te gaan kyk hoe dames aan pale swaai, voor die einste visse wat al soveel kinders laat glimlag het, gaan BAIE intimiderend wees.  Maar hoekom nie!

En dit was lekker!  Ek het ongelooflike mense daar ontmoet, ‘n heerlike wyntjie gedrink, en selfs die skaam skilpad het ‘n draai kom maak terwyl die danse aan die gang was.  Hy’t defnitief probeer hande klap!

So sit ek met die program in my hand, en draai na die tannie wat agter my sit.  Trots wys ek dat die volgende item op die program my niggie is!  Nogals ‘n solo.  Die musiek begin speel, en wat die tannie terugwys en sê raak ietwat verlore, maar ek kan net-net uitmaak, en dit klink soos  asof die act daarna haar “great aunt” is wat optree.

Ek is so stomgeslaan, mis amper my niggie se optrede, maar ruk my betyds reg, en neem ‘n stukkie video en ‘n paar fotos.  Sy is goed!

En toe sit ek reg met alles tot my beskikking om die volgende act af te neem, want nooit in my lewe weer gaan ek seker die kans hê om iemand se “great aunt” te sien paaldans nie!

En hier kom ‘n jong meisie op, en begin dans.  Heel goed, maar ek sukkel om die stambome nou uit te lê.  Dalk is daar ook sulke groot ouderdomsverskille in hulle familie soos ons s’n, maar nogsteeds, ek het nog nooit van ‘n “great aunt” gehoor wat so jonk is nie.

Toe die dans klaar is draai ek in ongeloof om na die tannie.  “THAT was your great aunt?”  Sy bars uit van die lag.  Jip, ek het verkeerd gehoor.  Want dit maak baie meer sin dat hierdie haar “god child” is, eerder as haar “great aunt”!

Ek wonder tog of dit moontlik sou wees…

[youtube 6wGQ1VYtfVU nolink]