Het jy ‘n “Bucket List”?  Of miskien sal dit interessanter wees om te sien hoeveel mense het iewers in hulle lewe ‘n “bucket list” opgestel, en toe weer helemal daarvan vergeet. Sien, ‘n “Bucket List” is presies wat die Online Slang Dictionary sê:

  • a list of things a person wants to do before they “kick the bucket” (die.)

En niemand van ons dink heeltyd aan doodgaan nie.  ‘n “Bucket List” word dus opgestel wanneer jy dalk bietjie benoud voel, of wanneer daar nuus is van aardbewings en oorstromings.

Ek het toe ‘n hypothetical emmer lysie gaan opstel, vir die pret (ek kan nie op die oomblik die emmer skop nie, my been is in ‘n stut).  En eintlik was dit toe nie soveel pret nie, want my lysie sluit nie kief goed soos “Shake hands with Obama” en “Complete Tour de France” in nie.  Ek kan dit seker daar sit, maar dan gaan ek vir die res van my lewe geweldig onvervuld wees.

Hier onder is nou ’n paar goed wat ek gedink het dalk my lys kon maak.

Run a 10k
Wel, na dese gaan dit bietjie moeilik wees!  Ek was nogals gereed gewees om aan ‘n “ligter” mini marathon deel te neem, maar die knie het dinge kom omkrap.

Learn to play golf
Dit kan nie te moeilik wees nie, alhoewel ek nie weet of ek die geduld het vir dit nie.  Hoeveel keer moet jy nou regtig die balletjie slaan om uiteindelik net weer by die klubhuis op te eindig.  Ek begin sommer daar…

Take part in a rowing competition
Been there, done that, got the t-shirt!  Rerig! Ek het lank terug deelgeneem aan die vloot se “pulling regatta” waar ons ou groepie van 5 verbete ‘n een ton boot deur die water probeer sleep het! Ons het darem 4de uit 6 gekom, wat dit nogals ‘n prestasie maak.  En dis nie aldag wat 10000 mense jou aanmoedig nie!

Go Fishing
Hierdie het ek ook al probeer.  Toe ek nog klein was.  Ons het sulke miniatuur weergawe visstokke gehad, myne was nog geel.  My oom het pragtig verduidelik, maar hy het die res van die dag gesit en kraaineste ontrafel.  Die aas het nooit die water gehaal nie.

Play in an orchestra
Done! Sommer in 2! Die eerste was presies wat jy sou verwag, ek het in die skool se blaasorkes gespeel.  Die ander mag jou dalk skok.  Ek was in ‘n “band” met die naam Battery Acid.  En wat jou dalk selfs meer mag skok is die feit dat ons eksklusief by kerkfunksies en huweliksherdenkings gespeel het!

Go Skydiving
Done! What a thrill!! Ek sal dit vir enigiemand aanbeveel.  Maak net seker jy is korter as die instrukteur.  ‘n Mens sukkel nog vir dae om die sand uit jou ore te kry as jy kop eerste in die grond induik…

Solve the Rubik’s Cube
Hoekom?  Ja, ek verstaan nie hoekom iemand dit wil doen nie.  So jy sit vir ure, en draai ‘n blokkie in die rondte.  En die reward wat jy daarvoor kry is dat elke kant net 1 kleur is? Rubbish.

Keep bees
Ek dink nie ek sal goed wees hiermee nie, om twee redes  1) ek is gesteek deur ‘n by destyds by Sun City, en dit was vrek seer, en 2) ek en my bure kom tans baie goed oor die weg, ek wil dit nie bederf nie.

Go on safari
Ek bly in Bellville.  Need I say more?

My “Bucket List” is dalk nie so wonderlik soos van die ander wat ek al gesien het nie.  En weet jy, dit maak ook nie saak nie!  Want nou kan ek elke dag doen wat ek wil, soveel ek wil en vir solank ek wil.  Sonder om te worry oor of dit die lys gaan maak!