‘n Paar weke terug stap ek met ‘n rock song in my hart by ‘n winkelsentrum in.  Ek is in ‘n taamlike goeie bui, want ek het uiteindelik tyd om my remote batterye te vervang na ‘n hele winter van venster oopdraai om die kodes in te druk by die hek.  Die volgende oomblik word ek egter kwaai ontnugter.

Want sien, reg voor my hang ‘n rendier.  En asof dit in Suid Afrika nie al klaar ‘n ongewone gesig is nie, is hierdie outjie oortrek van die bling, hy sal enige gangster laat sleg lyk!  Ek staan verstom en staar na die kersvaders, bokke en klokke wat orals hang.  Party winkels het al hulle vensters begin spuit met daai fake sneeu, en orals is uitverkopings vir “die feestyd”.

Wanneer het die jaar tot ‘n einde gekom?  Het ek alweer my voorneme om vroeg geskenke te koop verbreek?  Gaan daar nog enigiets oor wees in die winkels?  Koorsagtig gryp ek ‘n trollie en besef eers ‘n ent weg dat daar items in die trollie is.  Ek het wragtag iemand anders se trollie gevat!

Na ek verskoning gemaak het  doen ek vinnig my inkopies, met Boney M wat orals speel.  En ek wonder of iemand ooit ‘n cd sal uitbring wat so baie gespeel sal word.  Elke jaar is die Christmas Album op special by elke Musica, Look & Listen en Game.

Hulle sing van wit sneeu en ‘n fiktiewe karakter wat met ‘n rendier met ‘n rooi neus geskenke aflewer.  En alles op die maat van vrolike klokkies.  Wat van sonskyn en braaivleis en familie?

En flip, as dit nou al Kersfees is sal ek moet spring, ek het nog een of 2 voornemens wat ek moet afhandel.  Ek kan nie glo die tyd het so gevlieg nie.

En toe besef ek, dit is begin Oktober.