Jou Kombers en my Matras…

So ‘n paar jaar terug op ‘n Sondagaand kom my twee susters by my plek oorslaap.  Nou kan ek by sê dat my swaer al sterk teenwoordigheid van gees gehad het in ons sirkeltjie, en dus ook toegelaat is om te kom.  Maar my plek is nie groot nie, en ons benodig slaapplek vir vier!

Ek het toevallig ook net ‘n nuwe Verimark matras gekoop, en hierdie sal dan die perfekte geleentheid wees om hom te gebruik.  Tussen die bank, die bed en die matras het ons dus genoeg slaapplek.

My gaste arriveer, en ons besluit sommer dadelik om eers die “werk” uit die pad te kry, en die matras op die blaas.  Ek kan gladnie onthou wanneer ek die pomp gekoop het nie, maar hy was verseker baie groter gewees!  Teenoor die matras lyk hy bitter klein, en na wat soos ure voel, kom ons agter dat ons ‘n deurnag pomp sessie (skuus!) gaan hê as ons die matras wil opblaas.

Wel, daar is altyd ‘n ander uitweg, en ons bondel almal in my Tazz en neem die matras na die petrol stasie om die draai.  En die manne daar is sommer baie vriendelik en gewillig om te help, maar daar is nog ‘n struikelblok! Hulle “valves” en ons matras is nie compatible nie.

Geen probleem, my oudste suster onthou dat die matras met ‘n ekstra fitting gekom het, en die lê op my lessenaar by die woonstel.  Ons twee spring terug in die tazz, en ry terug om dit te gaan haal, en los haar toekomstige man, en my jongste sussie by die petrolstasie met die matras.

In die sekondes wat ons weg was, het die twee agtergeblewenes met behulp van die manne, op een of ander manier (wat niemand kan onthou nie) dit reggekry om die matras op te blaas.  En hulle besluit ook sommer ons vat nou te lank, en begin met die matras op hulle koppe terug woonstel toe stap.

Nou tussen my plek en die petrolstasie is daar basies net ‘n kerk en ‘n winkel.  En toe hulle nou so die draai by die kerk vat, matras op die kop, slaan die klok 8 uur, en getrou aan NG tradisie (net ‘n uur lange diens) stroom die hele gemeente op daardie oomblik by die deure uit!

Vanuit die Tazz het ons hard probeer om ons statig te gedra, en te maak of ‘n ou en meisie met ‘n matras op die kop, op ‘n Sondagaand, die normaalste ding ooit is!  Vinnig die laaste paar meter terug woonstel toe gehelp deur die matras op die dak te sit, en almal te klou.  Vir die kerkgangers moes dit ‘n wrede ontnugtering gewees het na hulle diens, alhoewel ek heelwat glimlagte deur die verbystering gesien het.

Wel, die matras het nie lank gehou nie, my suster hulle is getroud en ons het almal nou ons eie plekkies. 

As ons net kan onthou hoe die matras toe opgeblaas is!

2 Comments

  1. Ja jinne, ons is darem toe uiteindelik getroud… O ja! Dit gaan oor die matras! Hehe!

Leave a Comment

Your email address will not be published.