Comfort Food

Soos ‘n uitgesoekte groepie vriende sal weet, hou ek baie van kosmaak en onthaal.  Die disse wat ek al voorgesit het wissel van fantasmagories, tot absoluut oneetbaar (alhoewel niemand dit ooit erken nie).  Die dis wat ek egter hier met julle wil deel is my grootste treffer tot op hede.  Dis oorspronklik een van Jamie se resepte, maar ek het hom aangepas vir Suid-Afrika, want hier is hasies troeteldiere!

Hoender Stew met dumplings

Vir die dumplings:

400g self-raising meel
200g botter
2 eetlepels droë pietersielie
Sout en Peper
Melk
Nutmeg

Meng die eerste 4 bestanddele saam, en voeg dan genoeg melk by om ‘n deeg te vorm wat nie klewerig is nie.  Knie dit ‘n bietjie, en rol dan in ‘n wors vorm.  Sny in 18 gelyke dele, rol elke stukkie in ‘n balletjie, en strooi ‘n bietjie nutmeg oor.  Hou eenkant.

Vir die stew:

10 stukke hoender (ek hou nie van bene nie, so 8 hoenderborsie fillets het goed gewerk)
Meel
Olyfolie
‘n Klont botter
Sout en Peper
10 Rashers Bacon (fyn opgekap)
2 Takkies Roosmaryn
1 Pakkie Mushrooms (skoongemaak en opgekap)
1 Groot handvol baba uitjies (afgeskil)
2 Blikkies bier
850ml Chicken stock

Verhit die oond tot 190°C.Rol die hoender in die meel, en skud oortollige meel af.In ‘n lekker groot gietyster pot, verhit die olie en botter, en braai hoender tot bruin.  Voeg bacon by saam met sout en peper.  Braai tot bacon begin crispy raak.  Roer die hoenderstukke gedurig.Voeg roosmaryn, mushrooms en uie by, en braai vir nog omtrent 10 minute to groente begin sag raak.Meng ‘n teelepel meel, die bier en chicken stock in, sit die deksel op, en laat prut vir ‘n halfuur.Plaas nou die dumplings bo-op, met ‘n spasie tussen elkeen.  Drup ‘n bietjie olyfolie bo-oor.Plaas pot in verhitte oond vir 45 min.

Die dumplings sal crispy aan die bokant wees, en van die sous aan die onderkant begin intrek het.

Dis ‘n perfekte comfort food, ideaal vir die winter!

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.